روانشناسی جنایی

دپارتمان تخصصی روانشناسی نائین، که از بخش های مختلفی تشکیل شده، و یکی از واحد های آن حوزه روانشناسی جنایی است، با حضور اساتید و دانشجویان رشته های روانشناسی،حقوق.جرم شناسی،پزشکی قانونی،جامعه شناسی و … است .

روانشناسی جنایی

دپارتمان تخصصی روانشناسی نائین، که از بخش های مختلفی تشکیل شده، و یکی از واحد های آن حوزه روانشناسی جنایی است، با حضور اساتید و دانشجویان رشته های روانشناسی،حقوق.جرم شناسی،پزشکی قانونی،جامعه شناسی و … است .

سلام، من نائین هستم، دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه تهران و فعال حوزه روانشناسی جنایی، دپارتمان روانشناسی ما از واحد مختلفی از بالینی و خانواده گرفته تا حوزه روانشناسی اجتماعی و روانشناسی جنایی. ما اینجا هستیم تا اهمیت حضور این حرفه رو و نحوه فعالیت و پژوهش این حرفه رو با شما به اشتراک بذاریم .

نویسندگان

❗️سایکوپات‌ها و جرایم

چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۴۰۳، ۰۴:۳۶ ب.ظ

سایکوپت ها چه کسانی هستند؟ 

🖌️نویسنده: نائین

🔻تعریف : 

 سایکوپات‌ها (یا افراد دارای اختلال شخصیت ضد اجتماعی) افرادی هستند که با فقدان همدلی، پشیمانی و مسئولیت‌پذیری مشخص می‌شوند. آنها اغلب رفتارهای بی‌رحمانه، فریبنده و دستکاری‌کننده دارند.

 

🔻ویژگی های کلیدی آنها: 

فقدان همدلی و درک احساسات دیگران

    • بی‌اعتنایی به حقوق و نیازهای دیگران

    • تمایل به فریب، دستکاری و سوء استفاده از دیگران

    •رفتارهای impulsif و بی‌ملاحظه

   • فقدان احساس پشیمانی یا گناه

    • مسئولیت‌پذیری ضعیف

      •تمایل به خطر کردن و رفتارهای ضد اجتماعی

🔻ارتباط سایکوپت ها با جرم 

 

نرخ جرم: مطالعات نشان داده‌اند که سایکوپات‌ها در مقایسه با جمعیت عمومی، نرخ جرم بسیار بالاتری دارند. آنها به طور قابل توجهی بیشتر درگیر جرایمی مانند خشونت، سرقت، کلاهبرداری و قاچاق مواد مخدر هستند.

نقش در سیستم عدالت کیفری: سایکوپات‌ها به طور نامتناسبی در سیستم عدالت کیفری حضور دارند. آنها بیشتر در معرض دستگیری، محکومیت و حبس قرار می‌گیرند.

رفتار در زندان: سایکوپات‌ها در زندان نیز رفتار چالش‌برانگیزی دارند. آنها بیشتر در معرض درگیری، نقض قوانین و فرار از زندان هستند.

🔻تاثیرات سایکوپات‌ها بر جامعه

 

هزینه‌های اقتصادی: جرایمی که توسط سایکوپات‌ها انجام می‌شود، بار اقتصادی قابل توجهی برای جامعه دارد. این هزینه‌ها شامل هزینه‌های مربوط به اجرای قانون، سیستم عدالت کیفری، و مراقبت از قربانیان می‌شود.

تاثیرات اجتماعی: جرایم سایکوپات‌ها همچنین می‌توانند تأثیر منفی بر احساس امنیت و رفاه جامعه داشته باشند.

چالش‌های پیشگیری و درمان: پیشگیری و درمان سایکوپاتی بسیار دشوار است. این امر به دلیل فقدان همدلی و انگیزه برای تغییر در این افراد است.

🔻ملاحضات اخلاقی:

 

برچسب‌زنی و انگ: مهم است که از برچسب‌زنی و انگ زدن به افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی خودداری شود. این افراد نیز مانند هر کس دیگری شایسته احترام و کرامت هستند.

تمرکز بر رفتار، نه شخصیت: هنگام بحث در مورد سایکوپات‌ها، مهم است که بر رفتارهای آنها تمرکز کنید، نه بر شخصیت آنها. این امر به جلوگیری از تعمیم‌ها و پیش‌داوری‌ها کمک می‌کند.

نیاز به کمک تخصصی: اگر نگران رفتار خود یا شخص دیگری هستید، مهم است که به دنبال کمک تخصصی باشید. متخصصان بهداشت روان می‌توانند در ارزیابی و درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی یاری برسانند.

 

✍🏻نویسنده : نائین 

 

 

منابع:

 

* [https://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy](https://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy)

* [https://dictionary.apa.org/antisocial-personality-disorder](https://dictionary.apa.org/antisocial-personality-disorder)

* [https://www.nimh.nih.gov/](https://www.nimh.nih.gov/)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی