🔵اثرات دلبستگی مادر بر میزان جرم و جنایت
✍️نویسندگان: لیدا-نگین
۱-محبت مادر باعث ایجاد همدلی میشود
پروفسور پیتسبورگ در این باره میگوید: شواهد مهمی وجود دارد که نشان میدهد یک دوره بحرانی مهم در اوایل زندگی کودکان وجود دارد که در آن دوره دلبستگی کودکان به مراقبان بزرگسال شکل میگیرد . این دوره باعث فراگیری مهارتهای اجتماعی و رفتارهای تهاجمی یا عملی میگردد.
۲-اثرات دلبستگی ضعیف مادر :
تجربه اولیه محبت شدید مادری مبنای رشد وجدان وشفقت اخلاقی برای دیگران است .
کودکانی که از مادرانشان به لحاظ عاطفی یا جسمی دور هستند، معمولا مشکلات رفتاری دارند و بیشتر مرتکب جرم میشوند. مختل شدن وابستگی عاطفی کودک به مادرش در سالهای اولیه ، میتواند منجر به آسیب دائمی به ظرفیت دلبستگی عاطفی او با دیگران شود از این جهت آنها کمتر به دیگران اعتماد میکنند و در طول زندگی خود از نظر عاطفی از دیگران فاصله بیشتری خواهند داشت. جدایی از مادر، بهویژه بین شش ماهگی تا سه سالگی، میتواند اثرات منفی طولانی مدتی بر رفتار و رشد عاطفی داشته باشد.
از اجزای مهم بزهکاری نوجوانان، محرومیت شدید از مادر است.
وابستگی کودک به مادر از جهات دیگر و در بزرگسالی نیز قدرتمند است. به عنوان مثال یک نوجوان پس از یک دوره بزهکاری اگر در بزرگسالی به همسرش وابستگی عاطفی داشته باشد، میتواند این امکان را برای او فراهم کند که از جرم دوری کند.
همچنین میدانیم که یک دلبستگی عاطفی ضعیف زناشویی که منجر به طلاق و جدایی میشود، میتواند با ادامه زندگی جنایتکارانه همراه باشد.
۳-علل دلبستگی ضعیف مادر
احتمال بروز رفتار مجرمانه در کودکانی که مادرانشان ازدواج سالم و پایدار دارند، بسیار کمتر است.
بسیاری از شرایط خانوادگی میتواند منجر به تضعیف وابستگی مادر به فرزند خردسالش شود . شاید خود مادر با جدایی عاطفی دست و پنجه نرم کند. مادر ممکن است چنان از حمایت خانوادگی و عاطفی محروم باشد که نتواند نیازهای عاطفی کودک را برطرف کند. مادر ممکن است پس از تولد فرزند سریعا به محل کارش بازگردد و یا زمانی که او سرکار است، ممکن است تغییری در پرستار یا مراقب روزانه کودک ایجاد شود. هرچه این شرایط بیشتر باشد، احتمال وابستگی ایمن کودک به مادرش بسیار کمتر شده و احتمال خشونت پرخاشگریاش بیشتر میشود.
گفته پروفسور جیمز کیو ویلسون از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، غیبت طولانی مدت یک مادر شاغل از فرزندش در مراحل بحرانی اولیه رشد عاطفی کودک، خطر بزهکاری را افزایش می دهد.
استفان سرنکویچ و پگی جوردانو در این باره میگویند، «اشتغال مادر به طور غیرمستقیم بر رفتار تأثیر میگذارد (از طریق عواملی مانند فقدان نظارت، از دست دادن کنترل مستقیم، و تضعیف روابط نزدیک)».
- ۰۳/۰۲/۳۰